Azért, mert a kortárs írók és költők köztünk élnek! 
 
És ezért ne lepődj meg, ha az utcán kortárs verseket adunk a kezedbe, vagy ha az autód szélvédőjén Tóth Kriszta, Székely Szabolcs, Kemény István és Krusovszky Dénes verseit találod.
Elmegyünk mindenhová, ahol még nincs (elég) irodalom.
 
 
Részletek:
Az első PLACCC Fesztivál 2008-ban azért jött létre, hogy népszerűsítse a Magyarországon akkor még kevéssé ismert helyszínspecifikus művészetet. Két éve csak külföldi csoportok léptek fel, ám azóta egyre több hazai alkotó mutatja be formabontó köztéri produkcióit a PLACCC-on. A művészek idén is meglepő, elgondolkodtató, provokatív és humoros akciókkal várják az újszerű élményekre fogékony közönséget.
Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoznak idén a Hajtűkanyar aktivistái (Kupa Júlia, Palágyi Ildikó Brigitta, Somogyi Aranka, Tallér Edina és Zilahi Anna) együttműködő partnerükkel a József Attila Körrel és Gerner Csaba színművésszel.
 
Forgatókönyv:
Szeptember 24-én pénteken kezdjük meg versekkel ellepni a város. Járművekre, járókelők kezébe „szórjuk” a kortárs irodalmat rejtő csomagokat. Mindegyik csomag majd öt szöveget tartalmaz, ezek között lesz egy hiányos vers is. Amennyiben a hiányzó sorokat kipótolod, és elküldöd az irodalmirazzia@gmail.com címre, vasárnap délután 18 órakor kezdődő közös versolvasás után ajándékot adunk.
 
A katarzis szeptember 26-án vasárnap 18 órakor következik be (terveink szerint), amikor a Blaha Lujza téren egy teherautó platójáról (ami már péntektől a várost járja hirdetve a kortárs művészetet) MC Ginere (Gerner Csaba színművész), a Hajtűkanyar aktivistái, és önkéntes segítőink, valamint az addigra már szép számban összegyűlt közönség együtt skandálja a verseket!

Feladat:
OLVASS! SZAVALJ!
Legyél szeptember 26-án este 6-kor a Blahán! És szólj minél több barátodnak!
 

http://www.szovetseg39.hu/ http://www.placcc.hu/red_menu/events/menekulesi.htmlwww.jozsefattilakor.hu


Szerző: hajtukanyar.blog  2010.09.17. 00:10 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajtukanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr112302094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása